STIM hovedside

Hjuksebøturen 2001

 

Medlemsoversikt

Styremedlemmer

Statutter

STIM-kontakt

Adresseendringer

Bakgrunnen for STIM

Nopef i Saga

STM

Tennebøgjengen

 


Av Per Kristian Grønvik, 13.6.2001.

Fredag 8.juni slepte seg av gårde. Ble ikke klokken fire snart da? Alle måtte vi redde våre bedrifter fra endeløse datakatastrofer - men så ulte fabrikkfløyta. De grå arbeidere rettet seg opp, lyttet, -- og slapp musa. De bleke ansiktene gjenvant sin naturlige glød idet bilene ble satt i gir med nesen pekende vestover. Mot Telemark. Mot Hjuksebø. For hadde ikke en STIMer vært heldig: Pappa kjøpte seg like godt en togstasjon. Ikke noe Märklin der, nei. --

Erling og Bjørn lå i front nedover fra Sandvika, med Per Kristian en god halvtime bak. Sigrid og Sigrun var også på vei. Jon nærmet seg fra Bø. Mobilnettet tilgjengelig. Volvo'n brummet og fartsgrenser glemt. Nå sprakk masken; de seriøse akademikerne og datanerdene endret utseende; hoggtenner og brede smil! Ett saftig lam skulle på grillen. Etter alle kunstens regler. 

Men først en real viking aften:
Fredag er for de få. 6 slanke personer etter en endeløs påvirkning fra Victorprosjektet. Noen deltakere, andre kun uskyldige ofre for det enorme presset Victorianerne legger på oss alle. Nå var det på tide med et opprør
og gjenvinne vikingformen. Fredag aften ble det servert spekemat, dyrekjøtt, eggerøre, pils, aquavit og vitser om bla. supermann. Hjelper ikke med røntgen syn når den usynlige mann er på ferde. Erling og Bjørn var som følge tradisjonen sist i seng etter at verdensproblemene var luftet og en rekke viser behørlig avsunget.

Lørdag kom med flott vær og uteforkost med Sigrids "Salmekokte" egg. Oppskrift: Legg eggene i kalt vann, varm opp til de koker, la eggene koke ett vers av "Vår Gud han er så fast en borg". Deretter dro de spreke dro avgårde på tur, mens vi andre holdt stasjonen. Grillmester Bjørn fikk lammet på grillen og pleiet grillen hele dagen. Med ekspertise og kjærlighet. Lammet ble behørlig penslet med hans spesialolje som vi hadde lagd på dugnad kvelden før under Bjørns myndige overoppsyn. Ingredienser: Olje, rødvin, nymalt timian, rød paprika, salt. La det godgjøre seg over natten og bland det 50/50 med vann før påpensling. Ypperlig!

I løpet av grillingen ble togstasjonen fylt med STIMere. Den store nyheten i år var vel at Svein har fått spillejobb i Drammensveien 1. Vi ønsker Svein og storbandet lykke til, og venter med spenning på referatet... 

I fjor var potetene steinharde, i år ble de vel mye grillet. Men ellers: lammet var nydelig. All ære til kokken.

 

Jeg måtte begi meg tilbake til heimen etter middagen på lørdag, så jeg kan dessverre ikke beskrive vinen. Sikkert er det at det var et muntert lag jeg forlot.

 

 

Takk til Jon for invitasjonen, og en takk til Jons far som holder stedet i en fantastisk stand. Og takk til politiet for at de på mitt hjemreistidspunkt tydeligvis hadde tatt ned radaren og reist hjem; sikkert fornøyd med dagens store fangst...

Per Kristian

 

Flere bilder.

Sissels bilder (oppgi passord = etternavnet til Hjuksebø-verten).