STIM hovedside

Hjuksebøturen 2002

 

Medlemsoversikt

Styremedlemmer

Statutter

STIM-kontakt

Adresseendringer

Bakgrunnen for STIM

Nopef i Saga

STM

Tennebøgjengen

 


Av Erling Ruvik, 24.6.2002.

Helgen kom med et fantastisk vær. 2 lammelår med ditto tilbehør ble lagt bak i bilen, før Erling, Bjørn og Per Kristian satte seg inn i varm bil med retning Drammen og Hjuksebø. Vi var vist ikke de eneste på E18. Norske trafikkplanleggere har igjen vist sin udugelighet, og vi smalt inn i køen mot Drammen allerede før Liertunellen. En god ting med det var at tørsten fikk god sjanse til å bygge seg opp.

Et par av oss hadde den dagen allerede tilbrakt noen timer på Onkel Blå og sett VM-kampen mellom England og Argentina. Hvilken kamp! En straffe ble diskutert..
 


Bildet er fra 2001, men like godt.

Jon møtte oss på Hjuksebø og etter hvert kom også falken. Tradisjonen tro ble det servert spekemat og mye attåt.

Lørdag ble lammelårene benet ut og fylt med marinade, bunnet opp med ståltråd og gjort klar for grillen. Bjørn er sjef. Flere kom, og en gruppe fikk lyst til å ta en fjelltur. Med Jon som kjentmann dro vi opp og besteg Himingen, gode 400 m stigning og stekende sol førte til hyppig væskeinntak. Litt solbrente, men vi hadde en vidunderlig utsikt fra toppen.

 

Kvelden ble lystig. Et flott måltid ble inntatt.

Erling introduserte Boccia, og flere harde kamper utspant seg. Litt problemer fikk vi imidlertid da Bjørn la kula på den andre siden av karpedammen. To baller forsvant i mudderet. Erling prøvde å rake bunnen uten å bli våt, fant en kule, men tilslutt måtte Bjørn uti og undersøke bunnen med sine utrolig følsomme ekstremiteter og tilhørende kvinneglam fra tribunen.

Søndag var i ryddingens og ettertenksomhetens tegn. Takknemlig var og er vi for Jons gjestfrihet. Neste år er det 10-års jubileum for Hjuksebø-turene.

Vi som var med var:
Jon K, Bjørn, Erling, Per Kristian, Bernhard, Sigrid, Sigrun m/sønn, Anders, Sissel, Hanne m/hund, Jon G, Anne Bjørg